Home

Ano, šéfe! V (11)

Primácký šéf obvykle zajíždí tam, kde se restauracím nedaří. Kde nechodí hosté nebo kde to zkrátka není tak, jak by to být mělo. Teď ale dostal docela jiný úkol. Jeho cesty ho zavedly do hospody U klauna, která je součástí farmy Bolka Polívky. A zde je to něco jiného. V restauraci denně vydají klidně i 500 jídel. A na všechno stačí dvě kuchařky.

Hospoda U klauna ale nevaří tak, jak by si šéf představoval. Ničím se od těch jiných neliší, ničím nevyniká.  Vede ji kuchařka Monika, která se pro ostrá slova nebojí jít daleko. A nebojí se ani šéfa. Vždyť podle ní pořád vaří to stejné.

Celý areál, ke kterému spadá také hotel, wellness, ranč, stáje a výběhy pro zvířata ale nese jméno známého Bolka Polívky a tak je třeba dostat to jinam. On sám si hospodou splnil svůj sen, sám se ale za restauratéra nepovažuje. I proto je pro něj velkou pomocí partnerka Marcela Černá, matka jeho tří dětí, která společně s provozním a manažerem na celý ranč dohlíží.

Šéf si na začátek objedná kyselicu, candáta a noky s kuřecím masem. Polívkovi kyselica v jeho hospodě chutná, ale Pohlreich tolik spokojený není. „Má tady hospodu, která stojí na jeho popularitě, je tady obrovskej provoz a je škoda, že je ta hospoda průměrná, což Bolek určitě není. Zasloužilo by si to určitě větší náboj,“ přiznal bez rozpaků. 

Ač mu jídla tolik nechutnala, nebojí se. Není to totiž nic neřešitelného. Jen by rád viděl více valašských specialit, třeba sušené houby, čerstvé klobásy, čočku a taky by se nebál zvýšit ceny. Ty jsou prý dost nízké, zbytečně. 

Na co si ale v Olšanech neztěžují, to je počet hostů. Tady je pořád plno. V úvodu natáčení pak Polívka přinesl ještě jednu dobrou zprávu: „Mám dobrou zprávu, že dnes v půl třetí skončila prohibice.“

Co říct má i Marcela. Ta si přeje, aby na farmu co nejvíce jezdily rodiny s dětmi, milenci, důchodci, milovníci přírody a umění, aby jim Bolek rozdával úsměvy. A taky by si zpátky v menu přála žebírka, kolena, oblíbené valašské korýše. To by podle ní mohla být specialita, ale kuchařky na to nemají čas, nechce se jim.

Šéf začal jednat. Do kuchyně vnesl nové nápady, na place po všech chce, aby byli vidět. Zapojil provozního, číšníci se rázem začali usmívat a z každého šla zase cítit radost. Na tradiční Drakiádu se plánuje až 1500 hostů, vše je v plném provozu, dělají se langoše, trdelníky, polévky. 

Zátěžový test se vyvedl. A šéf radí: „Dělejte, co umíte. Nenapodobujte Vietnamce, Italy ani Francouze, prostě dělejte, co umíte!“ Když se pak vrátí na farmu, je spokojený, jídla mu chutnají a tak za sebou v Olšanech nechal i jednu hvězdičku.

Hláška epizody:  „Jsou jen tři lidé, kteří si s každým hned tykají: Pohlreich, Bolek Polívka a Jágr.“ 


Ano, šéfe! V (11)

Reklama