Home

Ano, šéfe! V (4)

Restaurací, které se snažily své hosty zaujmout na netypický interiér, už bylo spousty. Jenže řadě z nich se nedaří tak, jak čekaly. Samotný tematický vzhled totiž ještě úspěch nezaručí. Jenže jak z toho ven? Takovou situaci řešili v Moravské Třebové. Provozovatel Josef Sís se svou partnerkou už si s restaurací Excalibur nevěděl rady. Nechtěl o ni ale přijít. A tak na pomoc zavolal šéfa, který však hned na začátku usoudil, že Excalibur nemá k zániku daleko.

Situaci v kuchyni přirovnal Pohlreich ke kapitalismu. Navíc, jeden z kuchařů na tom nebyl úplně dobře. Do restaurace po dvanácti letech přestali lidé chodit, přestalo jim chutnat a tak je čas na šéfa. Dech mrtvé milenky nebo leklá ryba. Přiznejte si, dali byste si taková jídla? A to je první věc, která šéfa zarazí. A ani játra s borůvkami ho moc nepotěší.

Pan Sís měl těžký úkol. Majitel domu a restaurace vymyslel ideu středověké restaurace, kterou on realizuje. Jenže výsledek se nedostavoval a lidé tady zkrátka nechodili. „A po dvanácti letech se také cítí vyhořelý,“ komentoval situaci pana Síse šéf. Sám je na své lidi totiž až moc hodný, čehož někteří dokázali zneužívat. Navíc, do okolních podniků si lidé cestu najít dokázali. Hlavně do blízké vývařovny, kde si na zelí pochutnal i sám šéf. To ani on nečekal.

I proto šéf pozval pana Zběhlíka, který se v pořadu objevil už dříve. Nyní se mu nesmírně daří a tak se o své zkušenosti přijel pobavit. Další ze zkoušek je zátěžový test. Jenže menu bylo tak obsáhlé, že to kuchaři zkrátka stihnout nemohli. Přesně, jak si šéf myslel. Proto se pan Sís odhodlal a kuchařovi Jirkovi, který měl problém, domluvil. A pak se rozhodl sám konat a přebudovat interiér.

Restaurace rázem prokoukla, změnila jídelníček a snad se i odrazila k lepším zítřkům. I proto šéf po návratu může účastníky pochválit a předat jim jednu hvězdičku.

Hláška epizody

„Vy se v hospodě neprošetříte k tomu, že se budete mít dobře, vy si ty peníze musíte vydělat!“
Ano, šéfe! V (4)

Reklama