Home

Ano, šéfe! V (3)

Město Vamberk, příjemný hotel Krajka. Další ze zastávek primáckého šéfa. Místní hotel má jen třicetiprocentní vytíženost, do restaurace se lidé příliš nevracejí. A tak pan Král pozval bratry Hvězdovy, aby provedli finanční audit a podívali se na to, proč se mu tak nedaří.

Povolal si ale taky šéfa. Zatímco bratrům Hvězdovým čísla pořád moc nevycházejí, a ani jim nedochází, že když si sami budou dávat zmražené palačinky, tak se restaurace nikam neposune, šéf začal rychle jednat. V kuchyni to totiž nestojí za nic a tak je třeba pustit se do práce. O situaci měl před panem všemi zúčastněnými docela jasno: „Váš kamarád, který o restauračním byznysu nic neví, si pozval vás, který o tomhle podnikání taky nic nevíte.“

Pan Král chtěl totiž něco, co bude na úrovni. Nečekal ale, že to půjde tak ztěžka. Sám totiž neměl skoro žádné zkušenosti, na místo tolik nedojížděl a tak nevěděl, kudy kam. Proto šéf jako první zkusil hovězí steak s cibulovou čepicí, vepřové na mrkvi, pražmu na grilu a kotlík. Jenže kvalita byla nic moc, navíc špinavý talíř, to se Pohlreichovi nelíbilo. A pražma? Ta moc nevoní, šupiny ji taky nepřidají.

Šéf přiznal, že kuchyně, kde se tento díl odehrával, je nejkrásnější, ve které kdy natáčel. Zato jídlu chyběl veškerý nápad i chuť. Kuchař si ztěžoval, že denně musí udělat čtyřicet obědů, z toho ale polovinu do kantýny. A co zase zarazilo šéfa, tak, že obojí je za stejnou cenu. Podle provedeného průzkumu zjistil, že lidem se zde sice líbí, jenže jídlo, to je nuda, a polotovary, ty nikoho už nelákají.

Pohlreich tak v kuchyni ukázal, jak lehce připravit palačinky nebo zabijačkovou specialitu a ukázal kuchařům, kudy vede cesta moderní gastronomie. Žádné polotovary! A pak na řadu přišel zátěžový test. Jenže ten byl pořádným propadákem, kuchyň absolutně nestíhala.

Pan Král na hotel i restauraci sám nestačil. A tak po všech propočtech přišli Hvězdovi, kteří si vzali vše do pronájmu. Společně přivedli i mladého kuchaře, který by chtěl vařit podle moderní gastronomie. Jenže pořád to nebylo tak, jak by mělo. Šéf i proto roztrhal nový jídelníček a řekl, že se ještě musí předělat. Po svém návratu sice Krajce hvězdičku nedal, viděl ale, že se alespoň nějak ponaučili a že to snad půjde dále lepším směrem.

Hláška epizody

„Vepřový v mrkvi je sto let za opicema, kuřecí nudličky v kotlíku jsou hitparáda důvtipu a zbytek je na zabití.“
Ano, šéfe! V (3)

Reklama