Home

Ano, šéfe! V (2)

Když už chodí číšníci z vlastní restaurace na obědy ke konkurenci, svědčí to o tom, že vše není v pořádku. A to byl případ hotelu Květnice. Proč tomu tedy tak bylo? V kuchyni dobře nevařili a s panem Staňkem bylo těžko vyjít. Pan Staněk, majitel restaurace však nebyl tím, kdo si šéfa pozval na místo činu. Zatímco on sám vařil v kuchyni, kde mu to teda ale rozhodně moc nešlo, jeho manželka se starala o chod hotelu, zatímco nesledovala, co se děje okolo a jak je na tom konkurence.

A tak zavelela jejich dcera, která šéfa pozvala na pomoc. Co Pohlreich po příjezdu do Tišnova viděl? Starý, nemoderní interiér a snad ještě horší výtvory kuchyně. Vyslechl si tak, co majitel vlastně chce – moderní kuchyni, čerstvé suroviny a bylinky.

Tak tedy přišel čas na zátěžový test, aby šéf zjistil, jak to vše za pochodu funguje. A co viděl? Chaos, zmatek, nikdo nestíhal. Jak naschvál se ještě pokazil gril. Šéf ale nebyl zlomyslný a pomohl napravit nespokojenost jednoho ze zákazníků. Jenže se nedařilo ani dále. Některá jídla lidé vrátili, na další čekali dvě hodiny. A to nebylo dobře. „Vy máte takovej moravskej defenzivní přístup. Za všechno může někdo jiný a okolnosti. Mně tohle hrozně vadí,“ pokáral Pohlreich pana Staňka.

Pak se ale na scéně objevila nečekaná osoba, kuchař Láďa známý z Bohémy. V Ano, šéfe! už se kdysi ukázal, dokonce i v Květnici už vařil. A teď se vrátil. I když se zde v minulosti nerozešel v dobrém, vařit nezapomněl a tak to zkusili všichni znovu. A v kuchyni se rázem začalo dařit. Také dcera majitelů posbírala kamarády a restauraci proměnila k nepoznání. Vše bylo rázem pěknější. A tak šéf překvapil i sám sebe a po návratu na zcela proměněné místo s čistým klimatem udělil restauraci dvě hvězdičky.

Hláška epizody

„Jestli to jídlo bude tak zábavný, jako je ten interiér, tak se budem plácat do stehen ještě dva dny,“
Ano, šéfe! V (2)

Reklama